Lõunasöögi retseptid

Pasta seenekastmes 

Toidutare, 16. september 2009, 07:38
Pasta seenekastmes Jaan Heinmaa
Suve lõpul ja sügisel valmista seenekaste puravike või muude värskete seentega. Talvisel ajal kasuta šampinjone või kuivatatud seeni.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g teokarbid või muu pasta
200 g puravikud või šampinjonid
1 riivitud Sidrunikoor
50 g Või
1 küünt Küüslauk
3 dl vahu- või toidukoor
Muskaatpähkel (jahvatatud)
Must pipar
3 sl värskelt riivitud Parmesan v. muu kõva juust
SERVEERIMISEKS
Parmesan v. muu kõva juust

Valmistamine
Keeda pasta suures kastrulis soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta ja hoia kastme valmimiseni soojas. Sulata kastrulis või ning pruunista selles viilutatud seeni keskmisel kuumusel 2 minutit. Lisa purustatud küüslauk, vahu-või toidukoor ja riivitud sidrunikoor. Maitsesta muskaatpähkli ning musta pipraga. Keeda segades 1-2 minutit tasasel tulel. Sega hulka riivitud parmesani juust ja keeda veel 3 minutit. Vala kaste pasta hulka, jahvata otse veskist peale musta pipart ning sega korralikult läbi. Serveeri kohe koos värskelt riivitud parmesani juustuga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee