Küpsetised
1. august 2006, 13:01

Rabarberipirukas kardemoniga

Rabarberid võid asendada ka õunte või karusmarjadega.

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI
100 g Või
2 dl Jahu
0.5 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
400 g Rabarber
1 sl Kristallsuhkur
1 sl Kartulijahu
KREEM
4 tk Munakollane
4 sl Kristallsuhkur
1 dl Hapukoor
PEALE PUISTAMISEKS
Kaneelisuhkur

Valmistamine
Pane ahi 200 kraadi juurde sooja. Sulata või ja jahuta. Sega jahu ja küpsetuspulber omavahel korralikult läbi ja lisa jahutatud või hulka. Aseta tainas võiga määritud pirukavormi (läbimõõduga 20–24 cm). Et tainas ühtlaseks kerkiks ning suuri õhumulle ei tekiks, torgi tainas kahvliga läbi. Küpseta pirukapõhja enne täidise peale panemist umbes 10 minutit 200 kraadi juures. Lõika puhastatud raberber tükkideks ja tõsta eelküpsetatud pirukapõhjale. Puista rabarberitükkidele suhkru ja kartulijahu segu. Kõige lõpus valmista kreem. Vahusta munakollased suhkruga kergelt läbi, lisa hapukoor. Vala segu rabarberitükkidele ja küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit. Küpsenud pirukale raputa peale kardemoni-kaneelisuhkrusegu.