Lõunasöögi retseptid

Karjuse pirukas 

Toidutare.ee, 1. august 2006, 12:00
Karjuse pirukas 
Vahel jääb kartuliputru ühest söögikorrast üle. Järgmisel päeval on väga lihtne see ära kasutada, valmistades lihtsa vormiroa. Vt ka samm-sammulist õpetust.

Kogus: ühele

Koostisosad
500 g kartuliputru
2 tk Porgand
1 tk Sibul
1 tk Rullkõrvits
300 g Hakkliha
2 sl Õli
150 g Riivjuust
must pipar ( jahvatatud)
Sool
VORMI MÄÄRIMISEKS
2 sl Või
3 sl Riivsai

Valmistamine
Alusta ahjuvormi ettevalmistamisega. Määri ahjuvorm pehme võiga ja siis riputa üle riivsaiaga. Põhja aseta kuubistatud ja kergelt läbi praetud porgandi-sibulasegu. Maitsesta värskelt purustatud musta pipraga. Järgmisena pane peale tükeldatud suvikõrvits. Kasuta maitsestamiseks ürte (estragoni, basiilikut). Maitsesta hakkliha ja prae kergelt läbi ning vala see köögiviljadele. Hakkliha peale määri ühtlaselt laiali kartulipuder. Kõige peale raputa riivitud juust. Küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit.   

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee