Mündimaitseline hakklihaüllatusFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
15. aprill 2009, 08:00

Mündimaitseline hakklihaüllatus

Serveeri seda tervislikku liibanonipärast mündimaitselist hakkliharooga kuuma riisiga. Võimalusel lisa vahetult enne valmimist toidu sisse värsket münti, mis lisab meeldivat aroomi ja maitset.

Kogus: neljale

Koostisosad
500 g kalkuni- (või veise)hakkliha
2 tk salatisibul
3 sl õli
3 purki purustatud tomatid
2 sl kuivatatud münt
must pipar
sool
4 tk küüslauguküüs

Valmistamine
Pruunista hakkliha pannil ja vala suurde kastrulisse. Lõika sibulad sektoriteks ja siis soovitud suurusega tükkideks. Kuumuta sibul õlis läbipaistvaks ja lisa hakklihale. Lisa purustatud tomatid ning maitsesta roog kuivatatud mündi, pipra ja hakitud küüslauguga. Keeda tasasel kuumusel kaane all pool tundi, aeg-ajalt segades. Maitsesta soolaga ja kui kasutad värsket münti, lisa nüüd ka see.