Kalatoitude retseptid

Kreemjas suitsukalapirukas 

Toidutare, 31. jaanuar 2011, 07:56
Suitsukalapirukas IIFoto: Jaan Heinmaa
Mahlane ja maitsev pirukas, millesse sobib hästi kuumsuitsuräim, hinnalisemast kalast rääkimata.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
KOHUPIIMA-MURETAINAS
125 g kohupiim
125 g Või
2 dl jahu
0.5 tl Küpsetuspulber
veidi soola
KATE
1 tk Porrulauk
2 sl õli
300 g puhastatud kuumsuitsukala
värske till või murulauk
0.25 tl (jahvatatud) Valge pipar
sool vajadusel
150 g riivitud juust
3 dl kohvikoor
3 tk muna

Valmistamine
Mikserda pehme või toasooja kohupiimaga läbi. Lisa küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu, töötle ühtlaseks. Suru tainas 28 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele, tõsta külma. Lõhesta porru pikuti ja loputa. Lõika õhukesteks viiludeks ning hauta õlis pehmeks. Tükelda puhastatud kala. Mikserda munad kohvikoorega lahti ja lisa maitseained vastavalt kala soolasusele. Pane kalatükid ja porru tainale, kalla peale munapiim. Küpseta pirukat ahjus 200°C juures umbes 40 minutit. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee