Itaalia piadina
Itaalia köök
6. veebruar 2006, 08:24

Itaalia piadina

Maitsev sai Itaaliast, mida on väga lihtne valmistada. Sai meenutab oma vormilt ja koostiselt Mehhiko maisisaia tortiljat. Täidiseks sobivad mitmesugused segud, nt guacamole vmt. Serveeritakse kohe. Ei sobi külmutamiseks, muidu saiad kaotavad oma õhulisuse ja rabeduse.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
4.5 dl Jahu
0.5 tl Küpsetuspulber
1 tl Sool
100 g Või
1 dl Vesi

Valmistamine
Sega kõik kuivad koostisained. Sulata rasvaine. Sega rasvaine veega ja lisa jahusegule. Valmista tainas. Vormi tainas piklikuks ja lõika sellest 6 ühesugust tükki. Rulli iga tükk õhukeseks ümmarguseks u 20 cm läbimõõduga. Küpseta saiad ükshaaval keskmisel kuumusel kuival pannil ilma rasvaineta. Küpseta kiiresti mõlemalt poolt umbes ½ min kummaltki poolt. Tõsta valmis saiad üks teise peale, siis ei jahtu nad kiiresti. Täida meelepärase täidisega, rulli kokku või keera neljaks, nii on kergem süüa.