Kalatoitude retseptid
29. august 2011, 06:09

Suitsukala-riisi ahjuroog

Lõunaroog, mis muretult ise ahjus küpseb.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1.5 dl Pikateraline riis
5 dl Kanapuljong (või kalapuljong)
200 g puhastatud suitsukala
1 tk (väike) Porrulauk
2 sl peenestatud till
0.5 tl Sidrunipipar
3.5 dl piim
3 tk Muna
Sool

Valmistamine
Keeda riis puljongis pehmeks. Lõika porru valge osa hästi peeneks ning sega riisi hulka koos tükeldatud kala, tilli ja sidrunipipraga. Tõsta segu määritud ahjuvormi. Klopi munad piimaga lahti, maitsesta soolaga ning kalla vormi ülejäänud ainete peale. Küpseta rooga ahjus 200°C juures umbes 45 minutit. Retsept on mõeldud neljale inimesele.