Kihiline tarretisFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetamata magustoidud
26. august 2008, 13:42

Kihiline tarretis

Pidulaual püüab pilku kihiline tarretis. Olenevalt külaliste vanusest valmista see kas veini või mahlaga. Serveeri vahukooretupsuga kaunistatult.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
VALGE TARRETIS
3 dl piim või kohvikoor
1 dl suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 sl (pulbrit) Želatiin
2 kuni 3 tilka (mandliessents)
PUNANE TARRETIS
2.5 dl punasesõstra- või jõhvikamahl või punane vein
1 dl vesi
1 dl suhkur
2 sl (pulbrit) Želatiin
2 kuni 3 tera Nelk
1 tk Kaneelikoor
2 sl Sidrunimahl
kaunistamiseks vahukoor

Valmistamine
Valge tarretise tegemiseks kuumuta piim keemiseni. Maitsesta suhkru, vanillisuhkru ja soovi korral ka mandliessentsiga, jahuta maha. Lisa pidevalt segades eelnevalt sulatatud zhelatiin. Kalla saadud segu pokaalidesse ning lase külmkapis paar tundi tarduda. Seejärel valmista mahla- või veinitarretis. Lase vesi koos maitseainetega (nelk ja kaneelikoor) keema, seejärel tõsta need välja. Lisa suhkur, sidrunimahl ja mahl või vein. Lase veidi jahtuda ning lisa eelnevalt sulatatud zhelatiin. Lase veidi jahtuda ja tõsta lusikaga pokaalidesse tahkunud piimatarretisele. Pane mõneks tunniks külmkappi tarduma.