Valge shokolaadi mousse vaarikakastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
11. november 2008, 07:47

Valge šokolaadi vaht vaarikakastmega

Suus sulavat mousse´i tasakaalustab hapukas vaarikakaste. Sobib serveerida ka väikestes pokaalides ja ilma kastmeta.

Kogus: kuuele

Koostisosad
200 g valge shokolaad
2 sl marjaliköör
1 dl hapukoor
2 tk munavalge
sool
2 sl Vanill- või vanilliinsuhkur
1.5 dl vahukoor
KASTE
500 g vaarikad (värsked või külmutatud)
2 sl tuhksuhkur
kaunistuseks piparmündi- või melissilehed

Valmistamine
Tükelda valge šokolaad ja sulata vesivannil. Lisa marjaliköör ning seejärel hapukoor. Vahusta ühes anumas munavalged vanillsuhkruga, teises vahukoor. Lisa veidi jahtunud shokolaadile munavalgevaht ja vahukoor, sega ühtlaseks. Vala magustoit kaussi (või pokaalidesse) ning lase 2 tundi külmas seista. Püreeri kastmemarjad ja sega hulka tuhksuhkur. Vala taldrikule veidi püreed ja tõsta sellele külma vette kastetud supilusikaga mousse'i. Kaunista piparmündi- või melissilehtedega.