Hommikusöögi retseptid

Neli klassikalist võileivavõiet 

Toidutare, 10. jaanuar 2006, 22:06
Neli värvilist köögiviljavõiet leivale-saiale määrimiseks. Sobivad suurepäraselt ka kastmeteks.

Koostisosad
HUMMUS
1 küüs Küüslauk
4 dl (2 purki) Kikerhernes
2 tl seesamiõli
0.5 dl Sidrunimahl
1 tl Köömne seemned
0.5 dl oliivõli
Sool
Valge pipar
PORGANDI-PÄHKLIVÕIE
4 kuni 5 tk Porgand
porgandikeeduvesi
2 dl soolapähklid
1 tl Tšillipulber
1 tl Paprika (jahvatatud)
Sool
BAKLAZHAANIVÕIE
1 tk Baklažaan
0.5 dl oliivõli
1 sl valge palsamveiniäädikas
1 tl Sool
Basiilik (värske)
KÜÜSLAUGUVÕIE
500 g Küüslauk
0.5 dl rapsiõli
1 sl Sidrunimahl
1 tl Sool
1 tl suhkur

Valmistamine
1. Hummus
Pressi küüslauguküüs puruks. Püreeri kõik koostisosad köögikombainis või saumikseriga ühtlaseks massiks.
2. Porgandi-pähklivõie
Puhasta ja tükelda porgandid ning keeda need soolaga maitsestatud vees pehmeks. Keeduvesi jäta alles. Püreeri kõik koostisosad köögikombainis või saumikseriga. Vajadusel lisa porgandikeeduvett.
3. Baklažaanivõie
Lõigu baklažaan viiludeks, riputa neile soola ja lase vähe aega seista, kuni "higistama" hakkavad. Loputa baklažaanilõigud üle, pintselda kergelt õli peale ning küpseta praeahjus 225°C juures umbes 20 minutit. Püreeri küpsetatud baklazhaanilõigud koos ülejäänud ainetega ühtlaseks massiks.
4. Küüslauguvõie
Puhasta küüslauguküüned ja küpseta neid praeahjus 225°C juures 20 minutit. Püreeri pehmeks küpsenud küüslauk koos muude ainetega köögikombainis või saumikseriga. Kui tahad mahedama maitsega võiet, siis võid lisada õli.
 
 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee