Koostisosad
2 tk Muna
2 dl suhkur
3 dl vahukoor
4 sl jõhvikaliköör
0.5 dl vesi
1 sl Zhelatiin
5 dl Jõhvikas
KAUNISTAMISEKS
2 dl vahukoor
Valmistamine
Pane mõned jõhvikad kaunistamiseks kõrvale. Püreeri ülejäänud marjad ja hõõru läbi sõela. Eralda munakollased valgetest. Vahusta munakollased suhkruga, lisa eraldunud jõhvikamahl ja vahustatud koor ning sega ühtlaseks. Sulata vesivannil zhelatiin, lase veidi jahtuda ja lisa segades peene nirena vahule. Lisa ka vahustatud munavalged ning jõhvikaliköör. Vala suurde kaussi või pokaalidesse ja lase külmas 3-4 tundi tarretuda. Serveerimisel kaunista vahukoore ja jõhvikatega.
Retsept on mõeldud 6-8 sööjale.
Kommentaarid (0)