Kiudainerikkad toidud

Jõhvikavaht 

Toidutare, 26. august 2008, 13:34
JõhvikavahtFoto: Jaan Heinmaa
See magustoit on sobilik ka neile, kes väga magusat ei armasta. Kausitäiest hapukast vahust jätkub suuremalegi seltskonnale.

Koostisosad
2 tk Muna
2 dl suhkur
3 dl vahukoor
4 sl jõhvikaliköör
0.5 dl vesi
1 sl Zhelatiin
5 dl Jõhvikas
KAUNISTAMISEKS
2 dl vahukoor

Valmistamine
Pane mõned jõhvikad kaunistamiseks kõrvale. Püreeri ülejäänud marjad ja hõõru läbi sõela. Eralda munakollased valgetest. Vahusta munakollased suhkruga, lisa eraldunud jõhvikamahl ja vahustatud koor ning sega ühtlaseks. Sulata vesivannil zhelatiin, lase veidi jahtuda ja lisa segades peene nirena vahule. Lisa ka vahustatud munavalged ning jõhvikaliköör. Vala suurde kaussi või pokaalidesse ja lase külmas 3-4 tundi tarretuda. Serveerimisel kaunista vahukoore ja jõhvikatega. 
Retsept on mõeldud 6-8 sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee