JõhvikavahtFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
26. august 2008, 13:34

Jõhvikavaht

See magustoit on sobilik ka neile, kes väga magusat ei armasta. Kausitäiest hapukast vahust jätkub suuremalegi seltskonnale.

Koostisosad
2 tk Muna
2 dl suhkur
3 dl vahukoor
4 sl jõhvikaliköör
0.5 dl vesi
1 sl Zhelatiin
5 dl Jõhvikas
KAUNISTAMISEKS
2 dl vahukoor

Valmistamine
Pane mõned jõhvikad kaunistamiseks kõrvale. Püreeri ülejäänud marjad ja hõõru läbi sõela. Eralda munakollased valgetest. Vahusta munakollased suhkruga, lisa eraldunud jõhvikamahl ja vahustatud koor ning sega ühtlaseks. Sulata vesivannil zhelatiin, lase veidi jahtuda ja lisa segades peene nirena vahule. Lisa ka vahustatud munavalged ning jõhvikaliköör. Vala suurde kaussi või pokaalidesse ja lase külmas 3-4 tundi tarretuda. Serveerimisel kaunista vahukoore ja jõhvikatega. 
Retsept on mõeldud 6-8 sööjale.