Marineeritud praetud räimed
Koostisosad
1 kg terved räimed
600 g või räimefileed
1.5 sl Sool
MARINAAD
1 l vesi
1 kuni 2 tk Porgand
1 kuni 2 tk Sibul
5 kuni 6 tera Must pipar
1 kuni 2 lehte Loorber
1 kuni 2 sl 30% äädikas
1 sl Sool
1 sl suhkur
PANEERIMISEKS
2 tk Muna
0.5 dl piim
1 dl jahu
praadimiseks õli
Valmistamine
Puhasta räimed, pese ja nõruta. Määri soolaga ning lase pool tundi seista. Samal ajal valmista marinaad. Selleks lõika porgand ja sibul õhukesteks ratasteks, keeda vees pehmeks. Lisa pipar, loorberilehed, sool, suhkur ja äädikas. Lase kõik koos keema. Võta keedunõu tulelt ning jahuta. Kasta kalafileed lahtiklopitud muna ja piima segusse ning seejärel jahusse. Prae õlis kuldpruuniks. Lao praetud kalad kaanega kaussi või purki, vala peale jahtunud marinaad. Jäta vähemalt üheks ööks külmkappi maitsestuma.
Kommentaarid (0)