Kalatoitude retseptid

Marineeritud praetud räimed 

Toidutare, 22. august 2008, 09:07
Marineeritud praetud räimed Jaan Heinmaa
See klassikaline roog sobib lauale nii pidu- kui ka argipäeval.

Koostisosad
1 kg terved räimed
600 g või räimefileed
1.5 sl Sool
MARINAAD
1 l vesi
1 kuni 2 tk Porgand
1 kuni 2 tk Sibul
5 kuni 6 tera Must pipar
1 kuni 2 lehte Loorber
1 kuni 2 sl 30% äädikas
1 sl Sool
1 sl suhkur
PANEERIMISEKS
2 tk Muna
0.5 dl piim
1 dl jahu
praadimiseks õli

Valmistamine
Puhasta räimed, pese ja nõruta. Määri soolaga ning lase pool tundi seista. Samal ajal valmista marinaad. Selleks lõika porgand ja sibul õhukesteks ratasteks, keeda vees pehmeks. Lisa pipar, loorberilehed, sool, suhkur ja äädikas. Lase kõik koos keema. Võta keedunõu tulelt ning jahuta. Kasta kalafileed lahtiklopitud muna ja piima segusse ning seejärel jahusse. Prae õlis kuldpruuniks. Lao praetud kalad kaanega kaussi või purki, vala peale jahtunud marinaad. Jäta vähemalt üheks ööks külmkappi maitsestuma.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee