Lõunasöögi retseptid
19. märts 2008, 10:29

Pasta-valge aedoa supp

Pasta-valge aedoa supp on mõnusaks vahelduseks traditsioonilistele suppidele.

1 suur sibul 1 sl õli 2-3 selleri vart 2 dl valgeid aedube 1-2 küüslaugu küünt musta pipart 1 l vett 2 kanapuljongi kuubikut 4 dl farfalle (liblika) pastat 4 dl tomatimahla basiilikut Pane umbes 1,5 dl kuivatatud aedube eelmisel päeval likku ning leota 8-12 tundi. Peale leotamist loputa oad külma veega üle ning keeda seejärel pehmeks. Aega kulub selleks umbes 1 tund. Puhasta sibulad ning tükelda. Lisa poti põhja toiduõli ning kuumuta sibul kergelt õlis läbi. Seejärel lisa õhukesteks viiludeks lõigatud sellerivarred ja purustatud küüslauk. Kuumuta. Kalla potis olevatele toiduainetele vesi peale, lisa puljongikuubik. Kuumuta keemiseni ning lase vaiksel tulel umbes 5 minutit haududa. Pane pasta potti ja keeda 10-15 minutit. Kõige lõpuks lisa tomatimahl ja keedetud oad. Kuumuta keemiseni. Soovi korral võid puistata supile peenestatud basiilikut.