Kalatoitude retseptid

Kuumsuitsuforelli tarretis 

Toidutare, 21. detsember 2005, 21:14
Mahlane ja maitsev tarretis, kus lisaks kalale on peidus ka erinevaid köögivilju. Serveeri eelroa või pearoana koos keedetud kartulitega.

Kogus: ühele

Koostisosad
400 g kuumsuitsuforelli filee
300 g külmutatud herned
3 tk Porgand
1 tk väike brokoli
400 g paks maitsestamata jogurt
200 g lahja majonees
3 sl roheline pestokaste
1 sl Sidrunimahl
6 tk zhelatiinilehed
1.5 sl või zhelatiinipulber
Sool
Must pipar

Valmistamine
Puhasta forell nahast ja luudest. Koori porgandid ning lõika viiludeks, eralda brokoli õisikuteks. Keeda või auruta köögivili pehmeks. Sega omavahel jogurt, majonees, pestokaste, sidrunimahl, sool ja pipar. Sulata zhelatiin väheses kuumas vees, lisa jogurtisegule. Aseta pikliku keeksivormi põhja kalafilee, puista sellele herned. Lao peale porgandid ja brokoli, kalla üle jogurtiseguga. Koputa vormi paar korda tugevasti vastu lauda, et roa sisse ei jääks õhumulle ja jogurtisegu valguks allapoole. Hoia külmkapis vähemalt 5 tundi kuni üleöö ning kummuta siis serveerimisalusele. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee