Jõulupraad veiselihast
Linnuliha retseptid
16. detsember 2005, 12:32

Jõulupraad veiselihast

Huvitava maitsekombinatsiooniga jõulupraad.

1 kg veise seljafileedMarinaad1 pk piparkoogimaitseainet½ dl õli½ dl õunaäädikat2 tl jahvatatud meresoolaPiparkoogikaste50 g piparkooke2 dl punast veini5 dl puljongit6-8 kadakamarjahakitud värsket rosmariiniValmista marinaad, segades omavahel õli, õunaäädikas ja piparkoogimaitseaine. Pane lihatükk küpsetuskotti ja kata ühtlaselt marinaadiga. Tõsta liha paariks tunniks külmikusse maitsestuma. Seejärel küpseta 200 kraadi juures umbes tund aega.Serveeri rosmariinikartulitega. Nende valmistamiseks pese koorega kartulid korralikult puhtaks, lõika pikuti neljaks ja pintselda värske rosmariini-õliseguga. Võid kasutada ka kuivatatud rosmariini. Puista peale veidi jahvatatud meresoola ning küpseta 225 kraadi juures 15-20 minutit. Valmista juurde piparkoogikaste. Selleks sega vein puljongiga ja kuumuta keemiseni. Lisa purustatud piparkoogid, sega ja keeda tasasel tulel, kuni kaste pakseneb. Maitsesta.