Jõulukana mangokastmega
Linnuliha retseptid
16. detsember 2005, 15:51

Jõulukana mangokastmega

Värske mango annab kastmele meeldiva hapuka maitse. Konservmango kasutamine muuab kastme magusaks.

1 Talleggi broiler1 keskmine hapu õun½ dl rosinaid3 sl vedelat margariini (taluvõid)Meira piprasegupeenestatud meresoolamäärimiseks mettKaste2 küpset mangot6 dl kohvikoort1 sl jahu2 shalottsibulatrasvainet sibula praadimiseksKontrolli üle, kas kana on korralikult sulgedest puhastatud. Vajadusel eralda söögiks kõlbmatud osad. Seejärel valmista täidis. Selle jaoks tükelda õun kuubikuteks ja sega rosinatega. Täida kana õuna-rosinaseguga ning seo koivad tugevasti rümba külge. Sidumine ei lase täidisel välja valguda ja annab praele kena välimuse.Sega piprasegu ja sool vedela margariiniga. Määri saadud segu kanale ning tõsta täidetud lind pannile. Põhjakõrbemise vältimiseks kalla pannile pisut vett. Küpseta 200 kraadi juures 60-70 minutit. Seejärel võta küpsenud kana ahjust korraks välja, määri meega, tõsta tagasi ahju ja küpseta 250 kraadi juures, kuni prae pind muutub kuldpruuniks.Kastme valmistamiseks koori ja tükelda mangod ning püreeri köögikombainis või saumikseriga. Puhasta sibul, tükelda ning kuumuta rasvaines klaasjaks. Lisa sibula hulka mangopüree ja kuumuta kergelt. Seejärel lisa kohvikoor ja lase kaste keema. Kurna segu läbi tiheda sõela, eraldades niiviisi kiulise viljaliha. Kuumuta pannil pisut rasvainet, lisa nisujahu ning kuumuta veel. Lisa rasvaine-jahusegu hulka mango-kooresegu. Kuumuta, kuni kaste muutub paksemaks. Maitsesta. Serveeri koos riisiga.