Šokolaadi-pähklikookFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
26. november 2008, 09:19

Šokolaadi-pähklikook

Iga maiasmoka unelmate kook, mis sisaldab ohtralt pähkleid ja šokolaadi.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
175 g metsapähklid
100 g või
175 g jahu
75 g Fariinsuhkur
TÄIDIS
50 g Maisitärklis
2 dl piim
3 tk Muna
150 g tume šokolaad
150 g valge šokolaad
50 g suhkur

Valmistamine
Sega hakitud pähklid, sulatatud või, jahu ja fariinsuhkur. Suru tainas võiga määritud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja äärtele ning pane täidise valmistamise ajaks külmkappi. Sega potis maisitärklis veidikese piimaga. Hetke pärast lisa ülejäänud piim ja kuumuta nõrgal kuumusel, kuni segu pakseneb. Klopi hulka munakollased. Jaga segu pooleks ja pane kahte potti. Tükelda ühte neist tume, teise valge šokolaad. Kuumuta nõrgal kuumusel või veevannil, kuni šokolaad on sulanud. Lase veidi jahtuda. Vahusta munavalged, lisades vahustamise lõpupoole suhkru. Sega pool munavalgevahust ühte potti ning pool teise. Kalla tume kreem tainale ja hele selle peale. Sega kreemid kahvliga kergelt läbi. Küpseta kooki ahjus 200°C juures 30 minutit. Jahuta ja võta kook vormist välja.