Riisi-ananassivokiroog kanafileegaFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
15. veebruar 2012, 06:50

Riisi-ananassivokiroog kanafileega

Kiirelt valmivas vokitud roas kohtuvad mitu head maitset.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 dl Pikateraline riis
1 tk Sibul
3 küünt Küüslauk
1 tükike värsket juurt Ingver
1 sl õli
0.5 tl Karri
2 sl õli
2 tk Porgand
250 g Šampinjonid
2 tk Kanafilee
2 tk väike ananassikonserv omas mahlas
3 sl sojakaste

Valmistamine
Keeda riis rohkes vees pehmeks (mitte pudruks). Haki sibul, küüslauk ja ingver, pruunista kergelt vokkimispannil koor karriga ning tõsta kõrvale. Lõika porgand õhukesteks poolrõngasteks ja prae õlis poolpehmeks, eemalda pannilt. Viiluta šampinjonid ning pruunista õlis, tõsta samuti pannilt ära. Tükelda kanafileed ja pruunista ka need. Pane vokkimispannile tagasi kõik kõrvale pandud ained. Lisa keedetud riis ja nõrutatud ananassitükid, kuumuta segades veel 5 minutit. Viimaks maitsesta sojakastmega. NIPP: Suvel kasuta vokiroas värskeid metsaseeni, mida otse pannil praadida saab ja kupatamist ei vaja.