Kohvilikööriga juustutort
Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
150 g kaeraküpsised (nt digestive)
2 dl jahvatatud pähklid
100 g Või
400 g *maitsestamata toorjuust (nt philadelphia)
0.5 dl suhkur
3 tk Muna
2 sl nisujahu
1.25 dl vahukoor
1 dl kohviliköör või Bailey
4 dl *suhkur
1 tl lahustuva kohvi pulber
100 g terved röstitud pähklid
4 dl vahukoor
Valmistamine
Määri lahtikäiv 24 cm läbimõõduga koogivorm sulavõiga. Purusta köögikombainis küpsised ja pähklid. Lisa sulatatud või ning sega ühtlaseks. Suru segu koogivormi põhja ja äärtele ning pane 15 minutiks külma. Täidise jaoks vahusta toasoe toorjuust suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Sega hulka jahu, vahustatud koor ja kohviliköör. Vala vormi ning küpseta ahjus 175°C juures 40-50 minutit. Võta ahjust välja, lase jahtuda ja pane vähemalt paariks tunniks (või järgmise päevani) külmkappi. Kaunistuste valmistamiseks mõõda suhkur veega kastrulisse. Sega nõrgal kuumusel, kuni suhkur on lahustunud. Keeda 15-20 minutit, kuni karamell on kuldset värvi. Võta kastrul tulelt ja sega hulka kohvipulber. Kasta pähkel kahe lusika abil karamelli sisse ning tõsta fooliumiga kaetud plaadile tahkuma. Samamoodi tee ka ülejäänud pähklitega. Kõige lõpuks vahusta koor. Võta kook vormist välja, tõsta peale vahukoorekuhjakesed ja nende tippudesse tahkunud pähklikaunistused.
Kommentaarid (0)