Küpsetised

Vaarika-juustukook 

Toidutare, 10. september 2010, 08:44
Vaarika-juustukook Jaan Heinmaa
Vaarika-juustukoogi võiks juba eelmisel õhtul valmis küpsetada ja külmkappi õiget aega ootama panna. Külmalt maitseb ta kõige paremini.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
125 g Või
4 dl jahu
0.5 tl Küpsetuspulber
1 dl suhkur
1 tk munakollane
4 sl vesi
5 dl *vaarikad
5 tk kuivatatud aprikoos
3 tk Muna
1 dl suhkur
0.5 dl jahu
200 g maitsestamata toorjuust (nt créme bonjour naturel)
2 dl vahukoor
ühe sidruni mahl
ühe sidruni riivitud koor
50 g kaunistamiseks mandlilaastud

Valmistamine
Sega omavahel jahu, suhkur ja küpsetuspulber. Lisa vahustatud toasoe või ning sega korralikult läbi. Lisa munakollane ja vesi ning sega taas. Suru tainas 26 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Kata vorm fooliumiga ning pane 30 minutiks külma. Küpseta koogipõhja ahjus 200°C juures 15 minutit, võta foolium ära ja lase jahtuda. Sega toasoe toorjuust, munad, suhkur, jahu, vahukoor, sidrunimahl ja -koor katte jaoks ühtlaseks. Tükelda aprikoosid ning puista koos vaarikatega koogipõhjale. Vala üle juustukattega ja raputa peale mandlilaaste. Küpseta kooki ahjus 200°C juures 40 minutit. Kaunista jahtunud kook vaarikatega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee