Prantsuse köök

Sinihallitusjuustu-viinamarjaquiche 

Toidutare, 4. november 2005, 01:58
Prantsuse köögi üks tuntumaid pirukaid, mis sisaldab juustu ja koort. Selles pikantses versioonis on kasutatud sinihallitusjuustu, viinamarju ja krõmpsuvaid pähkleid.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistusaeg 25 minutitKülmkapis 30 minutitKüpsetamiseks 30 minutit

Koostisosad
120 g või
3 dl jahu
0.5 tl sool
1.5 sl sidrunimahl
2 kuni 3 sl vesi
200 g *sinihallitusjuust
0.5 dl piim
2 dl vahukoor
3 tk muna
sool
Must pipar
100 g kreeka pähklid
300 g viinamarjad

Valmistamine
Näpi külm või, jahu ja sool purutaoliseks massiks. Lisa sidrunimahl ja külm vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Keera tainas kilesse ja hoia pool tundi külmkapis. Rulli tainas kergelt jahusel laual laiali ning tõsta võitatud 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Kuumuta ahi 225°C-ni. Küpseta põhja 10 minutit. Vähenda ahju kuumust 175°C-ni. Poolita viinamarjad, eemalda seemned ja aseta pirukapõhjale, kumer pool üleval. Sega murendatud juust, piim, vahustamata koor ja munad. Maitsesta soola-pipraga. Vala segu eelküpsetatud põhjale ning puista üle kreeka pähklitega. Küpseta pirukat 30 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee