Lõunasöögi retseptid

Kartulilasanje 

Rudolf Visnapuu, 24. november 2008, 14:25
KartulilasanjeFoto: Priit Palomets
Vormiroog, kus lasanjeplaatide asemel on kasutatud kartuleid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
8 tk keedetud kartul
500 g kodune hakkliha
1 tk Sibul
2 suurt küünt Küüslauk
2 tk Porgand
2 sl tomatipasta
4 tk Tomat
2 sl praadimiseks oliivõli
Basiilik (värske)
Must pipar
sool
400 g riivjuust
KASTE
2 sl jahu
2 dl vesi
sool
Must pipar
1 sl hakitud petersell
4 dl piim

Valmistamine
Lõika sibul ratasteks, porgand ribadeks, küüslauk haki peeneks. Kasta tomatid korraks keevasse vette, et saaksid koore eemaldada. Siis lõika tomatid väikesteks tükkideks. Kui õli on pannil kuumaks läinud, prae selles kergelt hakkliha. Lisa sibul, porgand ja küüslauk ning prae veel veidi. Lisa tomatipasta ja tükeldatud tomat ning maitsesta soola ja musta pipraga. Hauta veel 5-6 minutit. Maitsesta basiilikuga ja võta pann tulelt. Kastme valmistamiseks pane piim keema. Sega vesi jahuga ühtlaseks massiks. Kui piim läheb keema, lisa pidevalt segades vee-jahusegu. Kaste peab olema pudrupaksune. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa hakitud petersell. Lõika keedetud kartul viiludeks. Määri ahjuvorm õliga. Pane ahjuvormi põhja kartuliviilud, nii et kogu põhi oleks kaetud. Pane kartulitele pool hakklihakogusest. Pane veel üks kiht kartuleid. Nüüd pane kiht kastet. Tee mitu kihti, kuid ülemiseks jäta kartulikiht. Raputa üle riivjuustuga. Kuumuta ahi 180°C-ni. Küpseta lasanjet 30-35 minutit. Serveeri värske salatiga.