Kookose-banaanikookFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
26. november 2008, 09:31

Kookose-banaanikook

Kookosemaitseline juustukook, mida täiendavad sidrunimahla sisse kastetud hapukad banaaniviilud.

Koostisosad
225 g šokolaadiküpsised
50 g või
350 g *maitsestamata toorjuust
1.25 dl suhkur
1.5 dl Kookoshelbed
2 sl kookosliköör
4 tk Banaan
125 g tume šokolaad
2 sl Želatiin
5 sl vesi
1.5 dl vahukoor
2 tk *banaan
poole sidruni mahl
30 g šokolaad

Valmistamine
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja. Vahusta toasoe toorjuust suhkruga, lisa kookoshelbed ja liköör. Püreeri banaanid ning sega juustuseguga. Sulata šokolaad ja lisa juustusegule. Pane želatiin paisuma ja sulata seejärel nõrgal kuumusel, sega šokolaadi-juustuseguga. Vahusta koor ning lisa ka see. Tõsta segu küpsistele ja pane külma tarduma. Vahetult enne serveerimist kaunista sidrunimahlaga ülevalatud banaanitükkide ning sulatatud šokolaadiga.