Lõunasöögi retseptid

Kartuli-hakklihapallid vürtsika kastmega 

Rudolf Visnapuu, 4. september 2008, 08:16
Kartuli-hakklihapallid vürtsika kastmega Priit Palomets
Hakklihale lisatakse toorest kartulit, et hakklihapallid praadimisel ei laguneks. Nendele hakklihapallidele on lisatud juba keedetud kartul, mis annab lihapallidele omapärase maitse ja hoiab neid ka lagunemast. Juurde sobib hästi vürtsikas kaste.

Kogus: neljale

Koostisosad
3 tk keedetud kartul
250 g kodune hakkliha
1 tk Sibul
1 tl värske või kuivatatud koriander
100 g Varsseller
2 küünt Küüslauk
praadimiseks või
sool, must pipar
KASTE
1 sl fariinsuhkur
1 tk Sibul
400 g purustatud tomatid
1 tk väike tšillikaun (või tšillipulber)
1 tk Paprika
1 tk köögiviljapuljongikuubik
2 dl vesi
1 sl Maisijahu
praadimiseks või

Valmistamine
Riivi kartulid. Lisa peeneks hakitud sibul, küüslauk, varsseller, koriander ja hakkliha. Sega mass ühtlaseks ning maitsesta soola ja pipraga. Tee massist 20 väikest palli. Lase pann tuliseks ning prae pallid võis läbi. Kastme tegemiseks lõika sibul ja paprika väikesteks kuubikuteks. Haki tšilli peeneks. Prae sibulat ja paprikat võis keskmisel kuumusel umbes 5 minutit. Lisa purustatud tomatid. Kui kõik on korraks keema läinud, lisa tomatisegule klaas vett. Purusta sisse puljongikuubik. Kui tomatisegu on läinud keema, sega sisse tšilli ja suhkur. Keeda kastet tasasel tulel umbes 10 minutit. Lisa maisijahu ja keeda veel umbes 10 minutit. Vajadusel maitsesta. Pane pallid kastmesse ja hauta 5-10 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee