Kiudainerikkad toidud

Õunapommid ehk õunad tainas 

Toidutare, 22. oktoober 2005, 23:15
Tainas küpsetatud terved või poolikud õunad.

Koostisosad
2.5 dl nisujahu
0.75 tl Küpsetuspulber
1.5 sl suhkur
75 g margariin
4 sl vesi
4 tk *väike õun
2 tk või suur õun
1 tl Kaneel (jahvatatud)
1.5 tl suhkur
määrimiseks muna
peale raputamiseks suhkur

Valmistamine
Sega kuivained kausis puukahvliga ja sõmerda juurde margariin. Lisa vesi ning sega tainast ettevaatlikult, et see ei muutuks sitkeks. Pane tainas kaetuna natukeseks ajaks jahedasse. Pese ja koori õunad. Väikestel õuntel eemalda südamikud õunapuuriga. Suured õunad lõika pooleks ning võta südamik välja. Rulli tainas õhukeseks nelinurgaks. Jaga see nelja ossa ja pane igale osale õun või pool õuna. Raputa õuntele või õunapoolikutele kaneeli-suhkrusegu. Kata õunad tainaga. Pane pommid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri munaga ja raputa peale suhkrut. Küpseta praeahju keskosas 225°C juures umbes 20 minutit. Paku õunapomme vanillikastmega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee