Saksamaa köök
18. oktoober 2005, 20:55

Praetud maks Berliini moodi

Roog kaalujälgijatele. Praetud maks õuna ja kartulipüreega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 tk Sibul
1 tk Õun
100 g maks
4 sl (40 g) kartulipüree (pulbrist tehtud)
sool
Must pipar
1 tl taimeõli

Valmistamine
Lõika sibulad rõngasteks, õun seibideks ja maks õhukesteks viiludeks. Kuumuta 2,5 dl vett keemiseni, vala sisse kartulipüreepulber, maitsesta soola ja pipraga ning aseta sooja kohta. Kuumuta teflonpannil õli, prae sibularõngad ja õunaseibid selles läbi, lase 5 minutit haududa ning tõsta välja. Prae maks läbi, pane sibul ja õun tagasi pannile, maitsesta soolja-pipraga. Serveeri koos kartulipüreega.