Kiudainerikkad toidud

Õuna-mandlitäidisega korvikesed 

Toidutare, 11. oktoober 2005, 01:45
Õuna-munavalgevahu-mandlitäidisega korvikesed.

Koostisosad
3 dl nisujahu
100 g või või margariin
2 sl suhkur
1 tk munakollane
20 g *mandlid
2 tl munavalgevaht
2 sl mesi
2 sl vesi
5 tk õun
kaunistuseks mandlilaastud
kaunistuseks suhkur

Valmistamine
Sega toasoojad ained ühtlaseks tainaks. Pane tainas pooleks tunniks jahedasse ja suru seejärel õhukese kihina vormidesse. Purusta mandlid ning sega munavalgevahu ja margariiniga. Jaga täidis vormidesse. Sulata mesi vees. Riivi õunad ning sega meega. Jaga segu vormidesse, puista peale mandlilaaste ja suhkrut. Küpseta korvikesi ahjus 175°C juures 20 minutit. Lase veidi jahtuda ja kummuta vormist taldrikule. Serveeri soojalt vahukoore või jäätisega. Antud kogustest saab 18 korvikest.