Itaalia õunatort
Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
700 g hapud õunad
1 sl sidrunimahl
4 tk *muna
2 dl nisujahu
0.5 tl Küpsetuspulber
0.25 tl sool
125 g margariin
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
3 sl piim
2 sl konjak
75 g *kirsid
2 dl Suhkur
Valmistamine
Koori õunad, eelmalda südamikud ja lõika õunad viiludeks. Pane viilud kaussi sidunimahlaga maitsestatud külma vette. Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega pool jahust koos kübekese soolaga munavahu hulka. Hõõru tainas ühtlaseks ning lisa sulatatud rasvaine, vanillsuhkur, piim ja konjak. Viimasena lisa ülejäänud jahu, millesse on segatud küpsetuspulber. Nõruta õunaviilud veest, kuivata majapidamispaberiga ja lisa tainale. Kalla tainas võitatud vormi (läbimõõt umbes 23 cm). Aseta kirsid ühtlaste vahedega koogi pinnale ja küpseta torti ahjus 200°C juures umbes 40 minutit. Lase koogil 10-15 minutit jahtuda ning võta siis vormist välja. Serveeri soojalt koos jäätisega. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.
Kommentaarid (0)