Küpsetised

Vanaema õunaküpsetis 

Toidutare, 11. oktoober 2005, 01:26
Vanaema õunaküpsetises on koheva koore all magusad õunatükikesed. Serveeri kooki jahedana koos kaneeliga maitsestatud vahukoorega.

Kogus: ühele

Koostisosad
7 kuni 8 tk Õun
1.5 dl suhkur
50 g või või margariin
ühe sidruni mahl
4 tk *muna
1 dl suhkur
1 dl nisujahu
3 dl piim
2 dl *vahukoor
Kaneel (jahvatatud)

Valmistamine
Loputa õunad, kuid ära neid koori. Eemalda õunasüdamed ja tükelda õunad. Keeda õunatükid koos või, suhkru ja sidrunimahlaga poolpehmeks. Kalla nad kaheliitrisesse võiga määritud vormi. Vahusta munad ja suhkur ning sega hulka jahu ja piim. Kalla segu vormi õunte peale. Küpseta ahjus 175°C juures 35-45 minutit. Kook kerkib küpsemise ajal õige vähe. Serveeri jahedana koos kaneeliga maitsestatud vahukoorega. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee