Marineeritud kurgidFoto: PantherMedia/Scanpix
Hoidised
10. oktoober 2005, 23:58

Ürtide ja mulliveega marineeritud värsked kurgid

Marineeritud kurgid ürtidega.

Koostisosad
1.5 kg väikesed kurgid
0.25 dl sool
1.5 dl suhkur
0.5 sl sidrunmelissi peenestatud lehed
0.5 sl (peenestatud lehe Aed-harakputk
1 tl (peenestatud) Estragon
tilliõisikud
1 dl kange veiniäädikas
2 pudelit vichy-vesi

Valmistamine
Pese kurgid korralikult. Väikeseid ja sirgeid kurke võib kasutada tervetena, suuremad tuleks aga tükeldada. Sega omavahel sool ja suhkur ning lisa koos peenestatud maitsetaimedega kurkidega vaheldumisi purki. Sega äädikas vichy-vee hulka ja kalla kurkide peale. Marinaadi kogus sõltub nõu kujust, kurgid peavad olema üleni vedeliku sees. Kata kurgid taldrikuga ning aseta sellele raskus.