Hoidised

Ürtide ja mulliveega marineeritud värsked kurgid 

Toidutare, 10. oktoober 2005, 23:58
Marineeritud kurgidFoto: PantherMedia/Scanpix
Marineeritud kurgid ürtidega.

Koostisosad
1.5 kg väikesed kurgid
0.25 dl sool
1.5 dl suhkur
0.5 sl sidrunmelissi peenestatud lehed
0.5 sl (peenestatud lehe Aed-harakputk
1 tl (peenestatud) Estragon
tilliõisikud
1 dl kange veiniäädikas
2 pudelit vichy-vesi

Valmistamine
Pese kurgid korralikult. Väikeseid ja sirgeid kurke võib kasutada tervetena, suuremad tuleks aga tükeldada. Sega omavahel sool ja suhkur ning lisa koos peenestatud maitsetaimedega kurkidega vaheldumisi purki. Sega äädikas vichy-vee hulka ja kalla kurkide peale. Marinaadi kogus sõltub nõu kujust, kurgid peavad olema üleni vedeliku sees. Kata kurgid taldrikuga ning aseta sellele raskus.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee