Inglise ja Iiri köök

Inglise segasalat 

Toidutare, 10. oktoober 2005, 22:20
Vürtsikas segasalat. Ilma säilitusaineteta valmistatud segasalat säilib vaid mõne nädala.

Kogus: ühele

Koostisosad
200 g pärlsibul
200 g (rohelised) Aeduba ehk Türgi uba
100 g (puhastatuna) Herned
0.5 tk (õisikutena) Lillkapsas
2 kuni 3 tk Porgand
0.5 tk (roheline) Paprika
väikesed kukeseened või tatikad
marinaad:
2 sl Karri
1 sl õli
1 dl nisujahu
1 dl vesi
2.5 dl kange veiniäädikas
3.5 dl vesi
3 dl suhkur
1 sl sinepipulber
0.5 tl (jämedalt purusta Valge pipar
1.5 tl sool
1 tl kurkum
1 tl Paprika (jahvatatud)
0.25 tl cayenne´i pipar

Valmistamine
Puhasta köögiviljad, koori või kraabi puhtaks ja lõika enam-vähem ühesuurusteks tükkideks. Aja vesi kastrulis keema ning keeda köögivilju paar minutit, kuni need on kergelt pehmenenud. Aja karri õli sees korraks keema. Sega omavahel nisujahu ja vesi ning vala koos äädika, vee ja suhkruga karri hulka. Aja leem keema, lisa maitseained ning keeda veel 8-10 minutit. Lisa maitsestatud leemele nõrutatud köögiviljad, tõsta kastrul tulelt ja jäta köögiviljad leeme sisse jahtuma. Vala segu klaaspurkidesse ning sulge need tihedalt. Hoia külmkapis. Ilma säilitusaineteta valmistatud segasalat säilib vaid mõne nädala.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee