Kiudainerikkad toidud

Maitsev sügissalat ehk kapsa-kabatšoki-poragndihoidis 

Toidutare, 10. oktoober 2005, 21:39
Maitsev sügissalat sobib ideaalselt vorsti-, liha- ja linnuliharoogade lisandiks. Serveeri seda ka eelroana täisteraleiva, näkileiva või kuivikute juurde.

Kogus: ühele

Koostisosad
800 g kuni 1 kg Valge peakapsas
500 g kabatšokk
2 tk Porgand
vesi
sool
2 dl *kange veiniäädikas
3 dl vesi
2 dl suhkur
2 tl sool
1 sl Sinepiseemned

Valmistamine
Lõika kapsas õhukesteks ribadeks, kabatšokk aga esialgu neljaks kangiks, seejärel samuti õhukesteks viiludeks. Puhasta porgandid, viiluta ja lõika tuletikusarnasteks ribadeks. Keeda eraldi igat köögiviljasorti paar minutit kergelt soolaga maitsestatud vees, kuni nad veidi pehmenevad. Võid kasutada kõikide liikide puhul sama vett. Nõruta köögiviljad korralikult, sega need omavahel ning pane klaaspurkidesse. Mõõda leeme aineosad kastrulisse, keeda paar minutit ja kalla kuumana purkidesse. Sulge purgid õhukindlalt ning jahuta kaas alaspidi.