Küpsetised
10. oktoober 2005, 20:48

Lihtne seenepirukas

Seenehautisega täidetud võitainast pirukas.

Kogus: ühele

Koostisosad
500 g võitainas
1 portsjon seenehautis

Valmistamine
Rulli tainast nelinurkne tükk. lõika sellest välja 22 cm läbimõõduga ratas ja taina servadest 2 cm laiused ribad ning keera need 2 korda ümber ratta. Ülejäänud tainast rulli väike ümmargune kaas. Kinnita külma vett kasutades tainaribad ratta külge nii, et nad moodustaksid ülestikku kahekordse serva (küpsetamisel võid toestuseks kasutada puust hambaorke). Aseta piruka alus ja kaas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta praeahjus 200°C juures. Valmis alus paisub kahekordseks ning jätab õhulise mulje. Täida pirukas kuuma seenehautisega, aseta kaas peale ja serveeri koos hea salatiga. Antud kogustest saab 6 portsjonit.