Itaalia köök

Kannelloonid 

Toidutare, 6. oktoober 2005, 21:18
Hakklihatäidisega kannelloonid tomatikastmes. Kannelloonid võid valmistada nii lasanjeplaatidest kui ka poes müüdavast torukujulisest kannelloonipastast.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
lihakaste:
3 sl õli
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
100 g suitsupeekon või toorsuitsu seljafilee
500 g veisehakkliha
sool
Must pipar
200 g tomatipüree
2 dl loomalihapuljong
1 tl Basiilik (kuivatatud)
3 sl Riivsai
1 tk muna
12 tk *lasanjeplaadid
12 viilu suitsupeekon või toorsuitsu seaseljafilee
100 g riivitud juust
tomatikaste:
200 g tomatipüree
1 peotäis lehti Basiilik (värske)
2 küünt Küüslauk
1 sl oliivõli
sool
Must pipar
peale:
2 dl vahu- või toidukoor
80 g Parmesan v. muu kõva juust

Valmistamine
Kuumuta pannil õli ja prae hakitud sibulat, küüslauku ning suitsupeekonit 5 minutit. Lisa hakkliha ja jätka pruunistamist. Maitsesta soola-pipraga. Lisa tomatipüree, puljong ja basiilik ning keeda tund aega tasasel tulel kaane all. Jahuta ja sega hulka riivsai ning muna. Keeda lasanjeplaate soolaga maitsestatud vees 5 minutit. Kurna ja tõsta küpsetuspaberile. Kuumuta ahi 190°C-ni. Tomatikastme valmistamiseks sega omavahel tomatipüree, hakitud basiilikulehed, küüslauguküüned, oliivõli, sool ja must pipar. Vala tomatikaste pikliku ahjuvormi põhja. Kata lasanjeplaat suitsupeekoniviilu ja riivitud juustuga. Tõsta peale hakklihatäidist ning keera tihedalt rulli. Aseta kannelloonirullid tihedalt vormi. Sega omavahel koor ja riivitud parmesani juust. Vala segu vormi ning küpseta rooga ahjus 20 minutit. Enne serveerimist lase vormis 10 minutit jahtuda. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee