Itaalia köök

Bolognese lihakaste 

Toidutare, 9. märts 2011, 15:53
Itaalias Bolognas süüakse seda toitvat lihakastet tagliatelle nimelise pastaga, mujal maailmas aga pigem spagettidega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
50 g või
2 sl oliivõli
1 tk Sibul
1 tk Porgand
1 vars Varsseller
100 g suitsupeekon või toorsuitsu seaseljafilee
400 g veisehakkliha
400 g purustatud tomatid
6 dl punane vein
3 dl loomalihapuljong
1 tl Basiilik (kuivatatud)
2 sl vahu-,toidu- või kohvikoor
serveerimiseks:
riivitud parmesani v. muud kõvat juustu
keedetud tagliatelle või spagetid

Valmistamine
Sulata kastrulis või ja lisa õli. Lisa peeneks hakitud sibul, porgand, seller, hakitud peekon ja hakkliha. Prae tasasel tulel toorained läbi. Lisa tomatid ning pool veinist ja puljongist. Kata kaanega ja hauta 30 minutit. Kalla juurde ülejäänud puljong ja vein ning basiilik. Kuumuta veel, kuni alles on pool esialgsest vedeliku kogusest. Lisa koor ja kuumuta ilma kaaneta veel 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral serveeri koos riivitud parmesani juustuga. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee