Kalatoitude retseptid

Lehttaina-lõhepirukas 

Toidutare, 4. jaanuar 2008, 15:34
Lehttaina-lõhepirukas
Lehttainapirukas suitsulõhe-seene täidisega. Sellest kogusest saad plaaditäie maitsvat ja krõbedat pirukat.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg lehttainas
1.5 dl pudruriis
5 dl puljong
250 g Šampinjonid
1 tk (suur) Sibul
50 g Või
0.25 tl Must pipar
180 g pipramaitseline toorjuust
300 g kuumsuitsulõhe
2 sl (värske,hakitud) Aedtill
1 sl Sojakaste
mooniseemned kaunistamiseks
muna määrimiseks

Valmistamine
Keeda riis puljongis pehmeks. Haki seened ja kuumuta pannil, nii et enamik vedelikust aurustub. Lisa või ja peeneks hakitud sibul. Maitsesta pipraga. Lisa segule riis, toorjuust ja tükeldatud suitsulõhe. Lisa hakitud till ning sojakaste. Jahuta. Lõika tainas kaheks ja rulli lahti, nii et üks tükk tuleb pisut suurem. Tõsta väiksem tainapool küpsetusplaadile. Kata täidisega, tõsta peale teine tainapool ja vajuta ääred hoolikalt kokku. Määri munaga ning torka kahvliga augud sisse. Pane mooniseemned väiksesse kilekotti. Lõika ühte nurka väike auk ja puista mooniseemnetest pirukale kala kujutis. Küpseta pirukat praeahjus 200°C juures 40 minuti jooksul kuldkollaseks. Retsept on mõeldud kümnele sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee