Itaalia köök
9. september 2005, 00:03

Köögiviljalasanje

Köögiviljalasanje šampinjonide ja värskete ürtidega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
16 tk lasanjeplaadid
200 g *tükeldatud köögiviljad
200 g Šampinjonid
2 tk Sibul
2 sl õli
1 purk (400 g) purustatud tomatid
2 küünt Küüslauk
0.5 tl sool
0.5 tl Must pipar
3 sl hakitud petersell
2 sl hakitud basiilik-pune
3 kuni 4 sl *õli
1 dl nisujahu
1 l piim
0.5 tl sool
0.5 tl Sidrunipipar
2 dl riivitud juust
2 sl *riivitud parmesani v. muud kõvat juustu

Valmistamine
Hauta hakitud sibul ja küüslauk õlis klaasjaks, lisa viilutatud šampinjonid ning lõpuks köögiviljatükikesed. Kalla peale purustatud tomatid. Maitsesta soola ja pipraga. Hauta umbes 5 minutit kaane all ning lisa siis maitseürdid. Valmista juustukaste. Kuumuta rasva potis, sega hulka jahu ja pidevalt segades vähehaaval ka piim. Keeda kastet 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga, lisa riivitud juust. Kalla rasvaga määritud vormi põhja kiht köögivilja- ja juustukastet ning seejärel pane lasanjeplaate, nende peale taas kiht kastet. Korda seda, kuni ained on otsas. Kalla pealmiseks kihiks juustukaste, peale raputa riivitud parmesani juustu. Küpseta rooga praeahjus 200°C juures umbes 45 minutit. Enne serveerimist lase roal veidi aega seista.