Küpsetised

Köögiviljapirukas III 

Toidutare, 8. september 2005, 20:32
Köögiviljapirukas selleri, porru, sibula, šampinjonide, paprika ja sinihallitusjuustuga.

Kogus: ühele

Koostisosad
125 g margariin
2.5 dl nisujahu
0.5 dl kartulipüreepulber
0.5 dl riivitud juust
1 tl Küpsetuspulber
3 sl rõõsk koor
200 g *juurseller
vesi
sool
0.5 tk Porrulauk
1 tk Sibul
200 g šampinjonid
2 sl või
1 tk punane paprika
1 dl vahukoor
2 tk muna
2 dl sinihallitusjuust murendatuna
harakputk
pune
sidrunipipar

Valmistamine
Sega kokku nisujahu, kartulipüreepulber, riivitud juust ja küpsetuspulber. Lisa koor ja sega tainas ühtlaseks massiks. Lase jahedas kohas seista, kuni valmistad täidist. Koori, lõika kuubikuteks ja keeda juurseller soolaga maitsestatud vees 10 minutit. Kalla sõelale ning lase jahtuda. Viilusta porru ja sibul. Lõika viiludeks seened. Paprika lõika rõngasteks. Prae porru ja sibul potis kuumas rasvas läbipaistvaks. Lisa seened. Suru tainas vormi põhjale ja külgedele. Torka tainasse kahvliga augukesed ja küpseta praeahjus 200°C juures 15 minutit. Kata poolküps tainapõhi sellerikuubikute, sibula ja seentega. Sega kokku koor, muna ning riivitud juust. Maitsesta harakputke, pune ja sidrunipipraga. Kalla segu vormi. Pane peale paprikarattad ja raputa üle murandatud juustuga. Küpseta praeahjus 200°C juures 20 minutit.