Lõunasöögi retseptid

Baklažaani-tomativorm 

Toidutare, 7. november 2008, 17:23
Baklažaanivorm juustu ja tomatikastmega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
75 g Baklažaan
50 g Juust
25 g Tomat
0.5 küünt Küüslauk
Basiilik (värske)
Sool
Must pipar
Tomatikaste
100 g Purustatud tomatid
0.25 tk Sibul
20 g Porgand
0.125 dl Vesi
0.5 küünt Küüslauk
Maitseürdid

Must pipar
Kristallsuhkur

Valmistamine
Viilutage baklažaan. Praadige viilud mõlemalt poolt pannil või grillige grillil. Tükeldage sibul ja porgand ning praadige kiiresti mõlemalt poolt. Segage kokku kõik kastme komponendid ja keetke 10 minutit. Laduge kihiti ahjuvormi baklažaanid, tükeldatud värsked tomatid, tükeldatud värske basiilik (tükeldatud küüslauk), sool-pipar, tomatikaste ja juust. Riputage üle riivjuustuga. Küpsetage rooga ahjus 180°C juures umbes 20 minutit. Kastmele võite lisada ka keedetud kruupe või liha või kala. Serveerige kuumalt.