Vegan toidud

Värske salat 

Toidutare, 6. august 2005, 14:58
Aedviljasalat pirni ja maasikatega õlikastmes. Selline salat sobib väga hästi nii isutekitajaks enne kalkuniroogade nautimist kui ka grillitud kalkunifilee kõrvale.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
jääsalat
25 g Tomat
25 g Kurk
0.5 tk Pirn
0.25 tk Paprika
2 tk Aedmaasikas
20 g värske koriander
toiduõli
sidrunimahl
sool
Must pipar
suhkur
valge veini või palsamäädikas

Valmistamine
Rebige jääsalat väiksemateks tükkideks. Tomat lõigake sektoriteks, kurk viiludeks. Koorige pirn ja lõigake kuubikuteks. Paprika lõigake ribadeks, maasikad sektoriteks. Koriander rebige peenteks ribadeks. Salatilehed asetage taldrikule. Segage kõik salatiained kergelt läbi ning pange salatilehtedele. Serveerimisel tilgutage peale õlikastet. Võite lisada palsamäädikat, näiteks dekoratiivsete triipudena. Kui palsamäädikat kokku keeta, siis keedes vedelikust pool aurustub ning leem muutub siirupiseks. Hapu terav maitse asendub magusaga. Selline salat sobib väga hästi nii isutekitajaks enne kalkuniroogade nautimist kui ka grillitud kalkunifilee kõrvale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee