Lõunasöögi retseptid
7. november 2008, 14:00

Šveitsi riisivorm

Kes tavalisest keedetud riisist tüdinud, võiks vahelduseks teha riisivormi. Serveeri roosa või punase veiniga.

1 sl võid 1 sibul 1 küüslauguküüs 150 g riisi 1 dl valget veini 4 dl lihapuljongit Juustu-munasegu: 3 muna 1/2 dl koort 1/2 dl piima 1 sibul 250 g juustu soola pipart muskaati Pruunista hakitud sibul ja peenestatud küüslauk pannil. Lisa riis ja hauta, kuni see muutub klaasjaks. Vala juurde vein ja kuum lihapuljong ning kuumuta 12 minutit. Kalla vedel segu võiga määritud ahjuvormi. Valmista juustu-munasegu: klopi munad, koor ja piim segi. Lisa hakitud sibul ja riivjuust. Maitsesta ning vala riisi peale. Küpseta ahju allosas 180 kraadi juures 30 minutit. Kui soovid, et vormiroog hästi õhuline jääks, vahusta munavalge eraldi ja lisa kõige lõpus. Roa valmistamiseks võid kasutada ka eelmisest päevast järele jäänud riisi.