Kalatoitude retseptid

Värsked soolaräimed 

Toidutare, 29. juuli 2005, 22:59
Marineeritud räimerullid. Kalu võib süüa juba järgmisel päeval, aga nad säilivad külmas nädalapäevad.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
600 g värske räim
2 tk Sibul
5 tera Vürts
5 tera Valge pipar
marinaad:
4 dl vesi
2.5 sl jäme sool
3 sl 10% äädikas

Valmistamine
Puhasta ja loputa räimed kiiresti üle külma veega ning fileeri need. Keera räimed rulli ja lao klaaspurki vaheldumisi sibularõngastega. Raputa vahele purustatud pipart. Sega vesi, sool ja äädikas. Vala segu kalarullidele. Hoia purki hästi suletuna külmkapis. Kalu võib süüa juba järgmisel päeval, aga nad säilivad külmas nädalapäevad. Paku juurde keedetud kartuleid ja rukkileiba. Räimede asemel võib osta 300 g räimefileesid. Kõige parema ja täiuslikuma maitsega on siiski värsked suuremad räimed, millest kodus kiiresti toit valmistatakse.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee