Kodune ketšup peterselli ja porruga
Kogus: ühele
Koostisosad
1 kg punased tomatid
1 tk Porrulauk
2 tk Sibul
1 tk petersellijuur
2 tk Õun
2 küünt Küüslauk
1 sl sool
1 sl suhkur
1 noaotsatäis Kaneel (jahvatatud)
1 noaotsatäis Muskaatpähkel (jahvatatud)
1 noaotsatäis jahvatatud nelk
1 noaotsatäis Paprika (jahvatatud)
1 noaotsatäis jahvatatud must või valge pipar
30% äädikas maitse järgi
Valmistamine
Tomatid tükeldada ja panna kuiva paksupõhjalisse keedunõusse. Kuumutada keema, lisada tükeldatud sibulad, porrulauk, petersell ja õunad ning kuumutada tasasel tulel. Kuumutamise ajal lisada tükeldatud küüslauk. Köögiviljasegu püreerida ja keeta koos vürtsidega paksemaks. Kuum ketšup valada väikestesse kuumadesse pudelitesse, igale pudelile panna peale tilgake õli ja sulgeda õhukindlalt. Jahutada kiiresti. Kõiki retseptis nimetatud vürtse ei pea kasutama, iga perenaine leiab enda jaoks sobiva maitsekombinatsiooni. Ka võib suurendada porru või õuna kogust retseptuuris, siis saab ketšup mahedam. Kes väga vürtsikat ketšupit soovib, võib maitsestamiseks kasutada tšillipipart.
Kommentaarid (0)