Kiudainerikkad toidud

Kodune ketšup peterselli ja porruga 

Toidutare, 26. juuli 2005, 02:17
Koduse ketšupi võib vastavalt soovile valmistada kas mahedama või siis hoopis vürtsikama.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg punased tomatid
1 tk Porrulauk
2 tk Sibul
1 tk petersellijuur
2 tk Õun
2 küünt Küüslauk
1 sl sool
1 sl suhkur
1 noaotsatäis Kaneel (jahvatatud)
1 noaotsatäis Muskaatpähkel (jahvatatud)
1 noaotsatäis jahvatatud nelk
1 noaotsatäis Paprika (jahvatatud)
1 noaotsatäis jahvatatud must või valge pipar
30% äädikas maitse järgi

Valmistamine
Tomatid tükeldada ja panna kuiva paksupõhjalisse keedunõusse. Kuumutada keema, lisada tükeldatud sibulad, porrulauk, petersell ja õunad ning kuumutada tasasel tulel. Kuumutamise ajal lisada tükeldatud küüslauk. Köögiviljasegu püreerida ja keeta koos vürtsidega paksemaks. Kuum ketšup valada väikestesse kuumadesse pudelitesse, igale pudelile panna peale tilgake õli ja sulgeda õhukindlalt. Jahutada kiiresti. Kõiki retseptis nimetatud vürtse ei pea kasutama, iga perenaine leiab enda jaoks sobiva maitsekombinatsiooni. Ka võib suurendada porru või õuna kogust retseptuuris, siis saab ketšup mahedam. Kes väga vürtsikat ketšupit soovib, võib maitsestamiseks kasutada tšillipipart.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee