Skandinaavia köök

Norra õllesupp 

Toidutare, 7. juuli 2005, 08:03
Norra õllesupp munakruupidega

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1.25 dl hele õlu
1.25 dl tume õlu
Ingver (kuivatud)
0.25 sl Kristallsuhkur
0.5 sl jahu
0.375 dl piim
0.25 tk muna
0.25 tk munavalge

Valmistamine
Aja õlu suures keedunõus ettevaatlikult keema, lisa ingver. Sega 1 lusikatäis jahu 3 sl piimaga ja lisa peene nirena supisse, viimast energiliselt segades. Maitsesta suhkru ja vähese soolaga. Sega ülejäänud 1 sl jahu, 1 dl piima ja muna taignaks, kalla see läbi suurte aukudega sõela keevasse supisse. Keeda väikesel tulel, kuni munakruubid pinnale tõusevad, tõsta pliidilt. Sega lahtiklopitud munavalge kõigepealt vähese veidi jahtunud supiga, alles seejärel keedunõus ülejäänud kuuma supi hulka.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee