Lõunasöögi retseptid

Aedoasupp II 

Toidutare, 7. juuli 2005, 04:23
See supp on üks mehine suvine kõhutäis.

Kogus: ühele

Koostisosad
500 g Aeduba ehk Türgi uba
200 g või kuivatatud valged aedoad
150 g läbikasvanud sealiha
2 tk Sibul
1.5 l vesi
supijuured (peterselli-,sellerijuur,pastinaak)
1 tl Basiilik (värske)
1 tl Piparrohi
2 tl Köömne seemned
1 dl purustatud tomatid
sool
jahvatatud valge pipar
100 g keedusink või viinerid
100 g peale hapukoor
4 sl hakitud maitseroheline

Valmistamine
Aedoad keeta soolaga maitsestatud vees poolpehmeks, jahutada kiiresti külma vee all ja nõrutada. Kaunad tükeldada paarisentimeetristeks jupikesteks. Sealiha lõigata kuubikuteks ja pruunistada pannil. Lisada sibul ja kuumutada, kuni sibul on klaasjas. Lisada purustatud tomatid ning kuumutada koos mõni minut. Segu maitsestada soola, pipra ja köömnetega. Lisada vesi ja tükeldatud supijuured ning aedoad ja keeta tasasel tulel, kuni toiduained peaaegu pehmed. Veidi enne keetmise lõpetamist lisada kuubikuteks tükeldatud viiner või sink. Nagu suppide puhul ikka, ei keedeta köögivilju väga pehmeks, sest need valmivad pärast poti tulelt võtmist veel edasi. Supile lisada hakitud ürdid ja lasta kaane all tõmmata. Serveerida hapukoorega. Supile riputada hakitud maitserohelist.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee