Kalatoitude retseptid

Vikerforell köögiviljapadjal 

Toidutare, 6. juuli 2005, 23:30
Vormiroog. Ahjus küpsetatud vikerforell suvikõrvitsa, porgandi ja tomatiga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
600 g vikerforellifilee
1 tk väike suvikõrvits
1 tk Sibul
2 tk Porgand
2 sl toiduõli
2 tk Tomat
0.5 tl Aroomisool
2 sl sidrunimahl
Sidrunipipar
maitseroheline

Valmistamine
Suvikõrvits lõigata kuubikuteks, sibul hakkida. Porgand lõigata peenikesteks ribadeks või riivida jämeda riiviga. Õli kuumutada pannil, lisada köögiviljad ning kuumutada kiiresti, pidevalt segades, kuni sibul muutub klaasjaks (umbes 5 minutit). Segu maitsestada ning laotada õliga määritud ahjuvormi. Tomatid lõigata kuubikuteks ja kuubikud panna kuumutatud köögiviljadele. Vikerforellifilee maitsestada sidrunimahla ja aroomisoolaga ning panna köögiviljadele. Ahjuvorm katta fooliumiga ja küpsetada rooga ahjus 200°C juures umbes 40 minutit. Enne serveerimist eemaldada foolium, rooga serveerida küpsetusnõus. Peale riputada hakitud maitserohelist.