Ulukiliha retseptid

Õllega marineeritud praad 

Maire Suitsu, 11. november 2008, 10:22
Tume õlu annab ulukilihale ja vanemale veiselihale meeldiva lõhna ja maitse ning muudab liha pehmemaks ja mahlasemaks.

Kogus: ühele

Koostisosad
375 g põdra või veise praetükk
1.25 dl tume õlu
must pipar
0.5 tk Loorber
Kadakamarjad

Valmistamine
Jahvata must pipar jämedalt, purusta loorberilehed ja kadakamarjad. Pane liha tugevasse kilekotti ja kalla marinaad peale. Sule kott, aseta kaussi või vaagnale ja vii paariks päevaks jahedasse kohta. Marineerumise ühtlustamiseks keera kotil vahetevahel teine külg. Kuivata liha paberiga ja määri õliga sisse, lase toatemperatuuril 30 minutit soojeneda. Küpseta pannirestil 150° juures 2–3 tundi, mille jooksul lihatermomeetri näit peaks tõusma 77°-ni. Sool raputa liha pinnale mitte varem kui tund pärast küpsetamise algust.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee