Astelpaju-kohupiimatort
Tortide retseptid
25. juuni 2005, 12:50

Astelpaju-kohupiimatort

Tordivõistlusel osalenud retsept.

Tainas:
3.5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
0.5 tl soola
1 sl jahvatatud kaneeli
2 muna
5 dl riivitud porgandit
2 dl hakitud mandleid, rosinaid ja aprikoose
2 dl (fariin)suhkrut
1 sidruni riivitud koor
100 g sulatatud võid
Vahele:
astelapju siirupit
kohupiimapastat
Kreem:
200 g maitsestamata toorjuustu või kohupiimapastat
1 dl tuhksuhkrut
0.5 dl astelpaju siirupit
2 dl 35%-list rõõska koort
Sõelu jahu, küpsetuspulber, sooda, sool ja kaneel suurde kaussi. Teises kausis sega omavahel riivitud porgandid, pähklid, rosinad ja suhkur. Ükshaaval sega juurde munad. Lisa riivitud sidrunikoor ja sulatatud ning jahutatud või. Sega juurde kuivainesegu. Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit. Jahuta kook , lõika pooleks, määri vahele kohupiima siirupi segu. Sega omavahel toorjuust, siirup ja tuhksuhkur. Lisa vahustatud koor. Määri kreem koogile kaunistuseks maasikad ja astelpaju marjad.