Nädala kook

Šokolaaditort 

Toidutare, 6. november 2008, 09:56
Shokolaaditort
Tordivõistlusel osalenud retsept

põhi:4 muna2 dl suhkrut1 spl. kakaopulbrit1 dl nisujahu1 dl kartulijahu2 tl. kypsetuspulbritVahutäidis:250 g tumedat sokolaadi100 g magedat vöid2 munakollast1-2 tl. espressokohvi (1 spl. hästi peenestatud lahustuvat kohvi)1 spl. konjakit1 dl munavalget (3-4 valget)3 spl. suhkrutKaunistamiseks:2 dl vahukoort2-3 spl. kakaopulbritAhjutemperatuur 200º CVahusta munad ja suhkur kohevaks. Sega ülejäänud toiduained ja kalla segu munavahu hulka. Vala taigen lahtikäivasse vormi ja küpseta 35. min.Vahu valmistus: sulata sokolaad kuumaveevannis, lisa tükkidena või. Sega juurde munakollased, lahustuv kohv ja konjak. Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks ja vala jahtuva sokolaadisegu hulka.Lõika jahtunud kook kolmeks pöhjaks. Aseta üks neist vormi põhja, selle peale pane üks vahukiht, seejärel uus põhi ja uus vahukiht. Jäta natuke vahtu ka pealmisele kihile valamiseks.Pane tort külma ja lase seista vähemalt 2 tundi.Kaunistuseks vahusta koor kakaopulbriga ja suhkruga. Võid ka kaunistuseks teha sokolaadilehti ja martsipaniroose.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee