Kohupiima-maasikatort kookoshelvestega
Tortide retseptid
25. juuni 2005, 11:13

Kohupiima-maasikatort kookoshelvestega

Tordivõistlusel osalenud retsept.

Põhi
4 muna
4 sl suhkrut
4 sl jahu
1 tl küpsetuspulbrit, natuke vanillsuhkrut
Täidis
400 g metsmaasika kohupiima
1 pk vahukoort
2 sl suhkrut
1 sl zhelatiini
Külmutatud maasikamoosi suhkruga
Munavalged vahustasin mikseriga ja vahustamise lõpul lisasin paar tilka äädikat, et munavalgevaht alla ei vajuks. Munakollased vahustasin kergelt suhkruga ja lisasin peene joana valgetele, õrnalt alt üles segades ja lõpuks sõelusin juurde jahu. Küpsetasin.
Täidiseks vahustasin suhkruga vahukoore ja eraldi kausis kohupiima maasikatega. Maasikaid ja suhkrut lisan juurde maitse järgi. Kohupiimale lisasin sulatatud zhelatiini ja lõpuks vahukoore. Tordipõhja lõikasin pooleks ja immutasin toormoosist välja nõrgunud vedelikuga. Peaaegu pool kohupiimakreemi määrisin vahele ja üle jäänud kreemi peale ja külgedele.
Lilleõied, need tegin ka ise, mässamist oli palju, tegin mälu järgi alustasin nii, 6sl. tuhksuhkrut, poole sidrunimahl, 1 tl. zhelatiini, 1sl. kondenspiima, toiduvärvi. Segasin kõik ained omavahel hästi läbi aga segu jäi vedel, siis lisasin veel 6 sl. tuhksuhkrut ja veel nii et lugemine läks sassi. Lõpuks sain sellise massi, mis kannatas rullimist ja lilledeks sättimist. Lilleõisi rohkem enam ei tee või teen siis kui saan täpse retsepti.